Welke boten zie je het meest voorbij komen in Nederland?

Nederland is echt een waterland. Ons land kent vele meren, rivieren, beekjes, sloten, grachten en is gelegen aan de zee. Nederland heeft vijf waddeneilanden die bewoond zijn. Deze eilanden zal iedereen wel kennen. Nederland heeft maar liefst 8 eilanden die onbewoond zijn. Leuk om eens met de boot naar toe te varen. Welke boten zijn het meest in gebruik op de Nederlandse wateren? Dat lees je hier.

Werkboot

Een werkboot is licht gebouwd. Deze boot is desondanks erg stabiel en betrouwbaar. Een werkboot is handig voor het slepen van vaartuigen en het transporteren van pontons. Een aluminium werkboot is voorzien van een verstevigde romp. Je werkboot kan zeker tegen een stootje.

De zeilboot

Een zeilboot is een schip dat voortgestuwd wordt door windkracht. Zeilboten worden al eeuwenlang gebruikt om personen en goederen te vervoeren. In Nederland worden zeilboten ook veel gebruikt voor rondvaarten of om een leuke dag op het water te hebben. In Nederland zijn tal van zeilbootverenigingen. Zeilen vergt lichamelijk inspanning van je. Er zijn veel verschillende soorten zeilers in Nederland. Zo zijn er fanatieke wedstrijdzeilers en mensen die een dagje gaan zeilen. Wedstrijdzeilers hebben weleens last van rugklachten en hernia’s. Pas hier dus mee op.

Bass boats

Deze boten hebben lage, strakke profielen. De bass boat wordt vaak gebruikt door vissers. De boten zijn vaak gemaakt van aluminium en glasvezel. Glasvezel is enorm populair bij wedstrijd bass boats. De meeste bass boten worden aangestuurd door een buitenboordmotor van tussen de 50 en 250 pk. Als je visser bent en gaat vissen met een bass boot, vergeet dan niet leefnetten mee te nemen. Op deze manier houd je de vangst in leven.

Kajuit cruisers

Deze boten zijn erg luxe uitgerust. Deze boten zul je vaak in de havens van steden zien liggen. Kajuit cruisers zijn vaak voorzien van verwarming, airconditioning, boilers, generatoren en shore power systems.

Catamarans

Een catamaran is voor echte visfanaten. De boot heeft twee rompen. De boot is geschikt om recreatief mee te varen, maar ook om fanatiek mee te gaan varen. Een catamaran is voorzien van alle nodige gemakken.

Dit vind je misschien ook leuk...