Welke Audi A3 laadpaal is de beste?

Tegenwoordig is het niet meer weg te denken, elektrische auto’s. Deze hebben in een mum van tijd heel de markt veranderd. Omdat elektrische auto’s op elektriciteit rijden gebruiken zij geen benzine meer en moeten ze worden opgeladen door middel van laadpalen. Sindsdien zijn er ook laadpalen voor thuis. In dit artikel gaan we kijken welke laadpaal het meest geschikt is voor de Audi a3.

Soorten laadpalen

Er zijn vier verschillende laadpalen:

  • Privé laadpaal
  • Zakelijke laadpaal
  • Publieke laadpaal
  • Snel laadpaal 

Een privé laadpaal staat bij u voor op de oprit, deze wordt grotendeels alleen door uzelf gebruikt. Door de technologie van tegenwoordig kunt u ervoor kiezen om een software te plaatsen bij de laadpaal die gelijk de laadkosten verrekend en deze doorstuurt naar uw werkgever.

Een zakelijke laadpaal staat op het terrein van het bedrijf. Deze is bestemd voor klanten, bezoekers en de werknemers zelf. Als bedrijf kan je zelf aangeven of er kosten worden gerekend voor de laadpaal of niet. Vaak kiezen bedrijven ervoor om dit te doen als extra service. Ook kan een bedrijf voor laadpassen kiezen en zo de kosten registreren en deze verrekenen met de gebruiker.

Een publieke laadpaal is te gebruiken door iedereen die in het bezit is van laad pas. Deze palen staan meestal in wijken of bij drukbezochte plekken met een parkeerplaats. Als er geen laadpalen bij u in de buurt staan kunt u dit aangeven bij de gemeente en dan zullen zij hier actie ondernemen en een laadpaal in de buurt plaatsen. 

Een snel laadpaal, zegt eigenlijk al wat hij doet. Hij is eigenlijk precies hetzelfde als alle andere laadpalen, maar hij laadt alleen sneller op. Deze kan in alle soorten voorkomen. U kunt een privé snel laadpaal hebben, een zakelijke snel laadpaal en een publieke snel laadpaal. Voor deze palen heb je alleen wel een speciale laad pas nodig. Dit komt omdat ze meestal duurder zijn dan normale laadpalen. Deze palen zijn meestal ook naast de snelweg te vinden. 

Welk type laadpaal voor de Audi a3

De beste laadpaal voor de Audi a3 Sportback E-tron is de 3.7 kW Homeline. Deze is het meest geschikt voor deze auto, omdat 3.7 kW het maximale laadvermogen is dat de auto kan handelen. Het is dus het meest efficiënt om dan ook het maximale laadvermogen te gebruiken. U kunt ervoor kiezen om een laadpaal te nemen met een hoger laadvermogen, dit zal echter niet helpen, de auto zal hierdoor niet sneller opladen.

Installeren laadpaal

Het installeren van de laadpaal kunt u helemaal zelf doen. Dan kunt u een doe het zelf pakket aanschaffen. Hierbij staat alles uitgelegd en alles wat u nodig heeft voor uw laadpaal is hierbij aanwezig. Ook kunt u ervoor kiezen om de laadpaal te laten installeren. Hier zit wel een hoger prijskaartje aan, de laadpaal moet namelijk worden gebracht en gemonteerd. De arbeidskosten voor het monteren lopen meestal hoog op. Soms zijn deze zelfs duurder dan de laadpaal zelf. Bij een 3.7 kW Homeline zonder installatie moet u denken aan een ruime 600 euro, met installatie kost deze rond de 1300 euro.