Vaak gehuurde boten om te varen of te vervoeren

Het is lekker weer en je wil graag het water op. Wat doe je dan? Precies, een boot huren. Het is niet het hele jaar mooi weer natuurlijk, maar toch zie je het hele jaar door boten rondvaren. Dit komt omdat boten niet alleen worden gebruikt voor plezier, maar ook voor transport of andere doeleinden.

Ponton

Als het gaat om boten die worden gebruikt voor andere doeleinden dan pleziervaart, dan is een ponton een erg populaire soort. Iedere boot heeft zijn voordelen voor bepaalde bepaalde werkzaamheden, zoals transport. Een ponton heeft dankzij z’n unieke vorm de mogelijkheid om (zwaar) materieel en materiaal te vervoeren, maar ook constructies die niet over de weg vervoerd kunnen worden in verband met efficiëntie, of gewoon omdat de bestemming te bereiken is via het water.

Zeilboot

Als het gaat om pleziervaart, dan is een zeilboot een zeer populaire soort. Zowel professionele zeilers als mensen die graag willen leren zeilen, weten deze leuke bootjes te vinden. Zeilen is niet het makkelijkste voor een beginner, maar wanneer je het eenmaal onder de knie hebt is zeilen ontzettend leuk.

Sloep

Een sloep is voornamelijk voor de mensen die rustig en ontspannen willen genieten van het water en vaak de binnenwateren en grachten onveilig maken. Zoals elke boot zijn sloepen ook in verschillende lengtes beschikbaar. Wanneer je vaak vaart en geen aanlegsteiger hebt bij je huis, kun je er ook voor kiezen om je sloep of andere boot te stallen tijdens de periode wanneer je er geen gebruik van maakt. Daarnaast kun je ook kiezen om steeds een boot te huren.