Tweedehands scooter kopen? Let op!

Een scooter kopen is een flinke aankoop, daarom is het nog niet zo gek om een tweedehands scooter te kiezen. Het nadeel hiervan is dat je wel op een aantal dingen moet letten bij de aankoop. Je wilt natuurlijk niet thuiskomen met een miskoop. Daarnaast heb je vaak geen garantie bij een tweedehands scooter. Hier enkele dingen waar je op moet letten! 

De staat van de scooter

Dit is meteen ook de belangrijkste. In wat voor staat is de scooter? Is hij zo goed als nieuw of toch wel aan de oude kant? Of meer er tussen in? Als het een hele oude scooter is, dan is het verstandig om ergens anders naar te kijken. Oude scooters zullen ook andere onderdelen hebben die je nu waarschijnlijk niet kan vinden. Als je een nieuwe model hebt is het makkelijker om scooter onderdelen ervoor te vinden als het nodig is. 

Om de staat van de scooter te controleren kun je als eerste gewoon kijken naar het uiterlijk. Ziet het eruit of deze scooter goed onderhouden is? Zie je eventuele schade? Zo ja, inspecteer deze dan van dichterbij. Blijkt het grote schade te zijn? Dan is het af te raden om de scooter te kopen. Grote schade kan er onschuldig uitzien, maar het kan ook zijn dat de binnenkant ook beschadigd is. 

Check de banden van de scooter, de lichten en de accu. Zijn deze allemaal in goede staat? Dan kun je overwegen om de scooter aan te schaffen. 

Proefrit

Doe altijd(!) een proefrit bij het zoeken naar een scooter. Het kan namelijk er nog zo goed en mooi uitzien, als jij erop stapt en hij doet het niet dan heb je er helemaal niets aan! Vooral als je van een particulier koopt is het verstandig om dit goed na te checken. Bij bedrijven kun je vaak nog iets van garantie krijgen en je kunt altijd je geld terug krijgen via Paypal bij bedrijven indien je opgelicht wordt. 

Daarnaast helpt een proefrit je ook bij het bepalen of je deze scooter wel fijn vindt. Hij kan er nog zo mooi uitzien, maar als jij het niet een comfortabele scooter vindt dan is het ook niet de juiste keuze. 

Prijs

Dit is misschien wel de grootste factor die bepaalt welke scooter je gaat aanschaffen. Je kunt een hele mooie scooter vinden, maar als hij niet binnen je budget valt dan kun je hem ook niet kopen. Om teleurstellingen te voorkomen kun je het beste ook van te voren een budget bepalen en alleen scooters bekijken in deze categorie.

Dit vind je misschien ook leuk...