Rotterdam is hot, Rotterdam is banging! Zoals de marketing afdeling van Ajax, de Amsterdamse club wereldwijd op de kaart aan het zetten is zo zit er op de marketing afdeling van Rotterdam een geniale city marketeer. Denk je aan Rotterdam denk je aan een hippe funky stad geschikt voor jong en oud. Studenten komen er om te studeren en daarnaast te genieten van bijvoorbeeld de gonzende techno scene die de stad rijk is. Rotterdam heeft zijn eigen lied, eigen voetbalclubs en als enige Nederlandse stad een skyline. Er is geïnvesteerd in nieuwe gebouwen zoals de markthal en wanneer je aan Rotterdam denkt denk je aan haar bruggen. Naast de Willemsbrug is sinds jaar en dag de zwaan of te wel de Erasmusbrug een bekend fonomeen. Rotterdam trekt mensen vanuit heel Nederland maar ook vanuit heel de wereld aan. Speciaal voor alle toeristen die Rotterdam rijk is hebben wij de tijd genomen enkele toeristische routes te beschrijven in dit artikel. Benieuwd? Lees snel verder!

Ontdek het oude Rotterdam via de brandgrens

Rotterdam is van ver gekomen. Rotterdam lag ooit plat. Rotterdam gaf niet op en Rotterdam staat weer een is springlevend. In de tweede wereld oorlog is Rotterdam in het hard getroffen door het bombardement van de Duitsers. Om dit te eren en herdenken zijn er langs deze zogenaamde brandgrens lichten in de stoep gemonteerd. Je kunt deze route bewandelen of voor de sportievelingen hardlopen. Hij brengt je bijvoorbeeld langs het standbeeld van Zadkine, de verwoeste stad. Het beeld staat symbool voor Rotterdam zonder hart. Het hart is heropgebouwd en klopt als nooit te voren!

Ontdek Rotterdam eens per boot

Rotterdam staat bekend om zijn havens en de Maas. Maar Rotterdam heeft meer water denk maar eens aan de Rotte of de Kralingse plas. Op een mooie dag is Rotterdam dan ook perfect via het water te ontdekken. Bootverhuur Rotterdam van de Rotterdamboot is een goede optie wanneer je op een zonnige dag eens lekker een stukje wilt varen met vrienden en of familie. Via verschillende opstapplekken kun je binnen en buiten Rotterdam genieten van een heerlijke boottocht voor een mooi prijsje.