Tijdens elk remproces is er een bepaalde hoeveelheid slijtage op de remblokken en op de remschijven. Het is daarom belangrijk om remschijven Audi (van elke type) regelmatig te laten controleren en wanneer nodig vervangen zodra ze de slijtagelimiet hebben bereikt. Niet altijd hoeven de remmen compleet te worden vervangen. Vaak is het voldoende om alleen de remblokken van je Audi te vervangen. Ongeacht welke remservice je wilt uitvoeren, op www.remonderdelen.nl kun je vrijblijven de exacte kosten voor je Audi vinden.

In moderne voertuigen, zoals de huidige Audi A3 of een Audi A4 bijvoorbeeld wordt de bestuurder gewaarschuwd doordat er een lampje in de cockpit signaleert dat de remmen gecontroleerd moeten worden. Dit gaat meestal om de remblokken, maar bij controle of vervanging ervan moeten gelijk de remschijven worden gecheckt op beschadiging of slijtage. Remmen vervangen is overigens een ruim begrip, het staat voor het vervangen van slijtage onderdelen van een remsysteem. Dit kunnen de remmen, remschijven, remslangen, remklauwen en dergelijke zijn.

Remschijven Audi

Verwissel de remmen van een Audi altijd per as

Niet altijd worden de remmen van de Audi volledig vervangen. Vaak is het vervangen van de remblokken van je Audi voldoende. Dit komt omdat deze intensiever slijten dan de remschijven. De remschijven zijn niet altijd aan vervanging toe, het gebeurt hoofdzakelijk als ze hun minimale dikte hebben bereikt. Hebben zich groeven in de remschijf gevormd van je Audi na het te lang doorrijden met versleten remblokjes of door het binnendringen van vreemde voorwerpen, dan zullen de schijven vervangen moeten worden.