Relaxed je taxi chauffeurskaart halen

Als je eraan denkt om een chauffeurskaart voor de taxi te halen? Dat is natuurlijk niet zomaar wat. Daarom is hier alles wat je moet weten voordat je aan het avontuur begint, zodat je zonder zorgen je chauffeurskaart haalt.

Twee soorten taxi chauffeurskaarten 

Van tevoren is het belangrijk dat je weet dat er twee verschillende soorten taxi chauffeurskaarten zijn. Met de volledige chauffeurskaart taxi mag je alle soorten taxivervoer verrichten. Daarentegen mag je met een beperkte chauffeurskaart taxi alleen op vaste routes met vaste passagiers en tijdens vaste tijdstippen rijden. Daarnaast mag je met deze chauffeurskaart geen financiële handelingen in de taxi zelf verrichten. Bedenk voor je aan een rij-opleiding tot taxichauffeur begint dus goed welke kaart je wil gaan halen.

Voorwaarden

Voor je een volledige chauffeurskaart kunt aanvragen, moet je eerst aan een aantal voorwaarden voldoen. Net als bij bijna ieder rijbewijs moet je voor het theorie- en praktijkexamen slagen. Het maakt niet uit in welke volgorde je deze haalt, als ze maar binnen een jaar van elkaar gehaald worden. Ten tweede moet je ook in het bezit zijn van een geldig rijbewijs B. Of dit voor een schakel of automaat is maakt niet uit. Wanneer je je chauffeurskaart gaat aanvragen bij het KIWA register heb je ook een verklaring omtrent het gedrag en een geneeskundige verklaring nodig. Deze beide verklaringen mogen niet ouder dan vier maanden zijn. 

Welke opleider?

Als je al deze informatie weet, is het tijd om een goede rijschool te kiezen. Neem de tijd om te beslissen welke rijschool goed bij jou en je behoeften past. Dit is belangrijk voor een goed verloop van je rij-opleiding. Woon je toevallig in de regio Rotterdam en wil je zonder zorgen je chauffeurskaart halen? Kies dan voor een taxi-opleiding bij Next Level Instituut Rotterdam. Door hun vele jaren ervaring heb jij binnen no-time je chauffeurskaart.

Dit vind je misschien ook leuk...