Ranex rustbuster, de oplossing bij roest.

Roest is zeer vervelend maar komt vaak voor in ons natte klimaat. Zo komt het op je fiets, je velgen en kan het ook in sloten terecht komen. Daarom is Ranex rustbuster ook onmisbaar in ieder huishouden. Het is de oplossing voor roest, vliegroest en put roest. Het is toepasbaar op staal, ijzer, rvs en chroom. Het is ook te gebruiken op oppervlakken met verf. Dit is dus het beste alternatief voor het schuren. Omdat je gaat schuren komen er krassen in het materiaal, met Ranex Rustbuster hoef je niet te schuren en voorkom je dus die lelijke krassen.

Hoe werkt Ranex rustbuster?

Voordat je Ranex Rustbuster aanbrengt moet het oppervlak droog zijn van oli├źn en ander vet. Alle loszittende stukken roest en verf moet eerst verwijderd worden. Je brengt de het goedje aan met een kwast of borstel. Wat je teveel gebruikt hebt kun met een vochtige doek afnemen. Nadat je alles hebt aangebracht laat je het oppervlak 24 uur drogen. Als alles gedroogd is kan het oppervlak opnieuw geverfd worden. Als het gaat om vliegroest en andere soorten roest dan breng je deze roestomvormer aan met een kwast of een roller. Je mag dan het middel niet laten drogen. Nadat de roest verdwenen is spoel je het oppervlak goed af met water en neem je het af met een vochtige doek. Voor het gebruik van Ranex Rustbuster let goed op het soort roest zodat je de goede manier toepast.

Het gebruik op kalkaanslag

Je kan Ranex Rustbuster ook gebruiken op kalkaanslag. Je brengt dit dan aan op het materiaal en laat je een paar minuten intrekken. Laat het niet opdrogen. Nadat de kalk is opgelost neem je het af met een vochtige doek. Neem niet teveel spul, dat kan een negatief effect hebben op de kalkaanslag. Spoel het niet af met water, hierdoor gaat alles eraf en het is de bedoeling dat er een klein laagje Rustbuster op het materiaal achterblijft. Het laagje dat achterblijft vormt namelijk een beschermlaag, hierdoor is het makkelijker om het materiaal schoon te houden. Het extra laagje voorkomt ook snelle terugkeer van kalkaanslag. 

Waar moet je aan denken bij het gebruik van Ranex Rustbuster?

Ranex Rustbuster kan je niet gebruiken op aluminium, droog beton, antifouling, natuursteen, marmer en plastic. Als je dit product gaat gebruiken op geverfde of gelakte producten is het belangrijk om eerst op kleurvastheid te testen, er kan verkleuring ontstaan als de verf of lak niet kleurvast is. Let op met contact met de huid. Deze Rustbuster kan brandwonden veroorzaken, evenals oogletsel. Gebruik altijd een paar handschoenen als je hiermee aan de slag gaat om ernstige ongelukken te voorkomen. Kom je ermee in contact, spoel de plak grondig af met water. Gebruik je het middel binnen? Draag dan een beschermende mondkap. Het is niet de bedoeling dat je de nevel inademt, dit kan schadelijk zijn voor je gezondheid. Heb jij dit product nog niet in huis? Bestel het dan snel via de website van Olie en Smeermiddelen

Dit vind je misschien ook leuk...