Private-lease, een zeer aantrekkelijke optie

Elektrische auto’s worden in een rap tempo populair. U rijdt duurzaam en bovendien is het ook nog goed voor ons toch al kwetsbare milieu. Als u op zoek bent naar een nieuwe elektrische auto zal u zien dat deze in de garages nog steeds behoorlijk prijzig is. Een stuk duurder dan een benzineauto. Hét moment om eens de voordelen van een elektrische auto via private lease te bekijken. Bij private lease betaald u immers geen verzekering, wegenbelasting of onderhoudskosten aan de auto. Alleen het opladen komt voor uw rekening. Verder betaald u een vast bedrag per maand aan de leasemaatschappij. Heel overzichtelijk en nooit geen onverwachte dure rekeningen meer voor onderhoud. Mocht u toch een probleem hebben met uw elektrische auto, dan is vervangend vervoer zo geregeld.

Geen bijtelling

U heeft het vast al vaak voorbij horen komen in spotjes op tv of andere media. X% bijtelling. Wat bedoelen ze nu eigenlijk met bijtelling en is dat van toepassing op mijn leasecontract? Bij private lease betaald u geen bijtelling voor het leasen van een elektrische auto. Bijtelling is alleen van toepassing bij zakelijk leasen. Wanneer u dan privé kilometers maakt met de auto van de zaak wordt bijtelling toegepast. Als u als particulier een leaseovereenkomst sluit, zijn de vaste leasekosten en de oplaadkosten het enige wat u per maand betaald. Zo blijven de kosten van uw auto zeer overzichtelijk.

Gezinsauto of stadsauto

Private lease kan op allerlei merken en modellen toepasbaar zijn. Van een ruime gezinsauto met veel laadruimte tot een handige kleine stadsauto die voornamelijk wordt gebruikt voor boodschappen en andere korte ritten. Steeds meer merken brengen één of meerdere elektrische modellen uit zodat er inmiddels een ruime keuze is en er altijd wel een model is dat bij past. Elektrische auto’s zijn vaak voorzien van de nieuwste innovaties en doordat er steeds meer laadpunten beschikbaar komen kunt u gemakkelijk onderweg uw auto opladen. Binnen een half uur is de accu van de meeste elektrische auto’s weer voldoende opgeladen om verder te rijden. Benzine tanken bij een tankstation gaat uiteraard veel sneller, maar is meteen een stuk duurder en veel minder milieuvriendelijk.

Afloop leasecontract

Het maandbedrag van uw leasecontract hangt af van het aantal kilometers dat u gaat rijden en het model dat u kiest. Er zijn standaard leasecontracten voor 24, 36 of 48 maanden. Hoe langer het contract loopt hoe lager uw maandbedrag zal uitvallen. Mocht u door onverwachte persoonlijke omstandigheden uw leasecontract eerder willen beëindigen dan is dat uiteraard mogelijk. Denk daarbij bijvoorbeeld aan onvrijwillige werkloosheid waardoor u de maandelijkse leasekosten niet meer kunt opbrengen. Als uw leasecontract volledig is afgelopen kunt u de keuze maken om een nieuw leasecontract aan te gaan of wellicht een andere optie van leasen te kiezen. Bereken snel wat private lease voor u kan betekenen.

Dit vind je misschien ook leuk...