Op fietsvakantie? Maak je trekkingfiets elektrisch!

Als je denkt dat elektrisch fietsen alleen is voorbehouden aan ouderen en mensen die slecht ter been zijn, think again. In de laatste tien jaar heeft de elektrische hulpmotor een opmars gemaakt onder Nederlanders van elke leeftijd en elke lichamelijke gesteldheid. Toch wordt het gebruiken van traphulp niet echt gezien als sportief… Het advies van Fietsunie: heb daar gewoon lak aan! Ga je er deze zomer op uit voor een fietsvakantie, maak je trekkingfiets elektrisch!

MotorSPORT

Waarom zou elektrisch fietsen niet sportief zijn, maar rondjes racen op een motorfiets met benzinemotor wel? Bovendien: het is jouw fietsvakantie en er is niemand die jouw sportieve prestaties komt beoordelen. Stel dat je op trektocht gaat langs de Spaanse costa. Wanneer je zelf al trappend alle vermogen moet leveren, leg je misschien tientallen tot honderd kilometer per dag af. Dat is best leuk, maar met wat elektrische hulp zul je met veel minder moeite veel grotere afstanden afleggen. Binnen een paar dagen fiets je dan van de Franse grens naar Gibraltar, in het meest zuidelijke puntje van Spanje.

Elektrisch maken, zei je?

Lijkt het je wat om eens op vakantie te gaan met een elektrische fiets, dan hoef je jouw trekkingfiets niet in te ruilen of een nieuwe te kopen. Er zijn namelijk speciale ombouwsets voor elektrische fietsen verkrijgbaar. Simpel gezegd maak je daarmee je bestaande fiets elektrisch! Kijk maar eens via voorgaande link welke verschillende soorten ombouwsets er zijn. Binnen een handomdraai heb je jouw trekkingfiets omgebouwd en fiets je fluitend door je favoriete vakantieland.

Dit vind je misschien ook leuk...