Fietsen worden veelvoudig gebruikt om onszelf te vervoeren. Om op werk te komen of om de boodschappen te doen. Fietsen zijn onlosmakelijk verbonden met ons dagelijkse leven. We kunnen niet zonder ze. Naast dat fietsen praktisch worden gebruikt om ons te vervoeren, worden fietsen ook gebruikt voor ontspanning. Bijvoorbeeld een fietstocht maken op een zonnige zaterdag. Zo heeft u wel beweging, maar geen extra druk op uw botten en gewrichten. Dit is ideaal voor lichte beweging wat voor iedereen goed is. Vooral ouderen vinden het fijn als de botten en gewrichten minder belast worden. Zij kunnen bewegen en de spieren onderhouden zonder de belasting op de botten en gewrichten. Bent u op zoek naar een geschikte fiets voor u dagelijkse ontspanning of vervoer? Lees dan vooral verder.

Fietsen kopen online of offline 

Naast een fiets kopen in de fietsenwinkel, kunnen er tegenwoordig ook fietsen worden gekocht via een webwinkel. Het kan natuurlijk voorkomen dat u als klant geen tijd heeft om de fiets uit te zoeken in de winkel. Door contact te zoeken met de klantenservice of een mail te sturen, kunt u alles te weten komen over uw gewenste fiets. Alle vragen en onduidelijkheden over fietsen kunnen daar gevraagd worden. Ook technische vragen kunnen hier gesteld worden. Naast vragen die u kunt stellen, helpen ze u ook graag met de keuze voor de juiste fiets en de verschillen tussen de fietsen. Zo kunt u uw perfecte fiets vinden. 

Juiste maat fiets 

Naast de verschillende varianten van fietsen is de framemaat van de fiets het allerbelangrijkste. De framemaat is de hoogte in centimeters tussen de trapas en de zadelbuis. De juiste maat fiets zorgt voor een goede houding op de fiets, wat leidt tot comfortabel fietsen. Wat erg belangrijk is bij het fietsen, vooral als er voor een langere tijd wordt gefietst. Bij volwassen gaat het om de framemaat, bij kinderen gaat het om de wielmaat. Er zijn verschillende tabellen waarin staat welke framemaat of wielmaat bij welke lichaamslengte hoort. Let wel goed op bij herenfietsen, damesfietsen, jongensfietsen en meisjesfietsen gelden allemaal andere maten voor dezelfde lichaamslengte. Naast de tabellen kunt u ook zelf eenvoudig de framemaat van uw fiets bereken. Dit doet u door met beide benen ongeveer 15 centimeter uit elkaar te gaan staan en de afstand vanaf de grond tot aan de kruishoogte te meten. Vervolgens vermenigvuldig u dit getal met 0.68, de uitkomst van deze som is de framemaat die het best bij u past. Uiteraard hangt de framemaat verder ook af van persoonlijke voorkeur. Of u bijvoorbeeld met uw tenen de grond raakt of liever met een hele voet.