Met de caravan op vakantie? Volg deze tips!

Even zag het er niet naar uit dat we deze zomer nog op vakantie zouden kunnen gaan. Nu steeds meer Europese landen de landsgrenzen tóch openen voor toeristen, lijkt een lekkere caravanvakantie ineens weer mogelijk. Ben je van plan om er deze zomer met de caravan op uit te gaan? In dit artikel geef ik je een aantal bruikbare tips waarmee je veilig op pad kunt.

Bereid je caravan en auto goed voor

Een goede voorbereiding is van groot belang en dat geldt natuurlijk ook als je er met de caravan op uit gaat. Om te voorkomen dat je tijdens je vakantie te maken krijgt met problemen, is het verstandig om bepaalde zaken voor vertrek nog eens langs te lopen. Klopt de bandenspanning en hoe zit het met de kogeldruk op de trekhaak van de auto? Zijn de bandenspanning en de kogeldruk in orde? Kijk dan voor vertrek ook de volgende punten nog even na:

  • Zit de koppeling goed bevestigd aan de trekhaak?
  • Staan de autospiegels op de juiste manier afgesteld?
  • Is de caravan juist gekoppeld en werkt de verlichting naar behoren?
  • Zijn alle deuren in de caravan dicht en kan er niets verschuiven tijdens het rijden?
  • Is de caravan van de handrem gehaald?

Vergeet de caravanverzekering niet!

Het hebben van een caravanverzekering is niet wettelijk verplicht. Wanneer je caravan is gekoppeld aan je auto en je veroorzaakt schade bij een ander, dan wordt dit namelijk gedekt door je autoverzekering. De autoverzekering is wél wettelijk verplicht. Ondanks het feit dat een caravanverzekering niet verplicht is, is het wel raadzaam om er een af te sluiten. Eventuele schade aan de caravan wordt namelijk niet door je autoverzekering vergoed. Denk aan diefstal, brand of stormschade. Mocht er zoiets gebeuren, dan kun je je natuurlijk voorstellen dat de kosten erg hoog op kunnen lopen. Het is fijn als je dit kunt verzekeren.
Sluit dus voor vertrek een goede caravanverzekering af. Een tip om niet te veel voor je caravanverzekering te betalen is door vooraf goed te vergelijken. Hiervoor is slechts een handvol tools beschikbaar die lang niet allemaal met werkelijke premies werken. Goed vergelijken kan wel maar kies dan voor de vergelijkingstool voor caravan- of autoverzekering op deze website.

Dit vind je misschien ook leuk...