Sta je op het punt een nieuwe auto aan te schaffen? Maar ben je er nog niet helemaal uit hoe je de auto wilt financieren? Of wil je misschien wel helemaal niet kopen, maar overweeg je een auto te huren? In deze blog helpen wij je verder om een weloverwogen keuze te maken!

Een auto leasen

Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat het leasen van een auto voordeliger is dan het kopen van een auto. Je moet hierbij wel rekening houden met de lease voorwaarden, want deze zijn lang niet altijd voordelig voor de huurder! Let daarom goed op de kleine lettertjes en gebruik het internet om alle mogelijkheden tegen elkaar af te wegen. Een handige site hiervoor is Inleaseautos. Houd er ook rekening mee dat er verschillende vormen van lease zijn, bijvoorbeeld financial lease en private lease.

Een nieuwe of tweedehandsauto kopen

De meest voor de hand liggende optie is natuurlijk het kopen van een auto. Je kunt dan kiezen voor een nieuwe of tweedehandsauto. Het kopen van een auto kent meerdere voordelen, met als grootste voordeel dat je zelf eigenaar van de auto wordt. Daarnaast kun je de auto zo lang houden als je zelf wilt en hierop ook de tijdsduur van de financiering afstemmen. Ook mag je zelf bepalen hoeveel kilometers je ermee rijdt. Tot slot, wanneer je de auto voor werk gebruikt kun je de gemaakte kilometers weer declareren bij je werkgever.

Het kopen van een auto kent ook een aantal nadelen. Ten eerste, zal je in één keer een groot bedrag neer moeten leggen om de auto te kunnen aanschaffen. Daarnaast kunnen de onderhoudskosten flink oplopen. Helemaal als je een tweedehandsauto koopt, kan het kostenpatroon een onverwachtse wending nemen.

Een auto met iemand delen

Het delen van een auto wordt steeds populairder. De deelplatforms voor auto’s poppen als paddenstoelen uit de grond. Dit is niet zo vreemd, want aan het delen van een auto zitten voordelen voor zowel de autobezitters als de huurders. De autobezitters willen graag iets bijverdienen op het moment dat zij hun eigen auto weinig gebruiken. De mensen die geen auto hebben, maar er juist één willen gebruiken voor een dagje, kunnen via zo’n deelplatform voordelig een auto huren. Daarnaast is het delen van een auto ook een stuk zuiniger en daarom minder schadelijk voor het milieu.