Kosten besparen voor studenten

Veel studenten besluiten op kamers te gaan en hun leven volledig om te gooien. De kosten van het dagelijks leven stijgen enorm en je wilt als een echte student gaan leven. Je gaat dus ook op bepaalde kosten proberen te besparen. Je gaat op allerlei kleine dingen letten, bijvoorbeeld het gebruik van gas en stroom. Om de kosten te besparen kun je ook kijken naar je autoverzekering

Energieverbruik onder studenten

Een paar jaar geleden deed Milieu Centraal onderzoek naar de jaarlijkse energiekosten voor studenten. Ze kwamen toen op een bedrag uit van rond de 270 euro (per jaar), gebaseerd op een kamer van 16 vierkante meter, met een gezamenlijke woonruimte. 

De kosten verwerkt

Als student betaal je vaak niet los voor gas, water en licht, maar zit dit in de kamerprijs verwerkt. Je maakt dan gebruik van een all-in uurtarief. Dit zorgt er natuurlijk voor dat studenten minder duurzaam gaan leven en minder op het besparen van energie gaan letten. Eigenlijk is dit niet de juiste insteek, want als alle studenten duurzamer leven, kunnen de kosten hiervoor natuurlijk flink omlaag. Wanneer je in een huurcontract hebt staan dat je bij moet betalen wanneer je teveel energie verbruikt, spreek dan goed af met je kamergenoten hoe je dit gaat doen. Het is natuurlijk niet eerlijk als iemand dagelijks 15 apparaten heeft aanstaan, waardoor jij de pineut bent.

Niet alleen energiekosten, maar een goede blik op de kosten voor je autoverzekering kan ook enorm schelen. Ga voor een goedkope autoverzekering en bespaar direct enorm veel geld. Geld je beter ergens anders kan gebruiken! Zoals een biertje in de kroeg.

Zelf de kosten betalen?

Wanneer je een los appartement of studiootje huurt dan kan je natuurlijk zelf je energieleverancier kiezen. Je kan energie vergelijken op veel verschillende sites online. Het is handig om goed te kijken welke energieleverancier het goedkoopste is voor jouw buurt en verbruik. Je kan namelijk in veel situaties meer geld besparen als je zou denken.

Het is voor studenten dus zeker handig om te denken aan duurzaam leven. Was bijvoorbeeld op een lage temperatuur en zet de apparaten die je niet gebruikt gewoon lekker uit. Kies voor de juiste autoverzekering en rij zuinig. Allemaal tips om je studententijd goed door te komen.

Dit vind je misschien ook leuk...