Hoe je voordelig je motor kunt verzekeren

Helaas lijkt het erop dat het verhogen van premies voor motorrijtuigenverzekeringen en algemene motorverzekeringen een trend in de branche is die er in de nabije toekomst uitziet. Reparatiekosten voor alle voertuigen worden duurder naarmate hun technologie geavanceerder wordt, terwijl claims voor persoonlijk letsel ook in frequentie en kosten zijn gestegen. Er zijn enkele recente verlagingen geweest van de bedragen die worden uitbetaald voor letselschadeclaims, maar ze vormen nog steeds een kost voor al onze premies.

Gelukkig zijn er een paar dingen die je kunt doen om te proberen geld te besparen op jouw motorverzekering. Sommige hiervan zijn eenvoudig, maar zijn misschien niet bij iedereen bekend en ze kunnen allemaal helpen om de kosten van de verzekering te verlagen die essentieel is voor iedereen. Met deze tips kun je straks gemakkelijk jouw motorverzekering berekenen.

We hebben een aantal van onze nuttigste geldbesparende tips verzameld om jou te helpen jouw volgende motorverzekering zo voordelig mogelijk af te sluiten.

 

Hoe wordt een motorverzekering berekend?

Veel verschillende factoren zijn van invloed op de kosten van jouw motorverzekering en hoewel je ze niet kunt wijzigen, kan het helpen om iets meer te weten over de dingen die jouw verzekering omhoog of omlaag drukken.

In wezen hangt het allemaal af van het risico. Als je meer risico loopt te verzekeren dan andere motorrijders, kost je verzekering meer. Jouw risico wordt berekend op basis van wie je bent, hoe oud je bent, waar je woont, waar jouw motor 's nachts staat geparkeerd en welke motor je probeert te verzekeren.

Als je weet met welke risico's jouw verzekeraar rekening houdt, weet je wat je dient te veranderen om de kosten van jouw verzekering te verlagen.

Als je bijvoorbeeld overweegt jouw motorfiets aan te passen, is het de moeite waard om te weten dat aanpassingen, met name prestatiemods, de kosten van jouw premie voor motorverzekeringen kunnen verhogen.

Training om motorrijtuigenverzekering te verminderen

Veel verzekeraars bieden kortingen voor motorrijders met geavanceerde trainingskwalificaties, zolang het maar goedgekeurde cursussen zijn. Zelfs als er geen directe korting is op jouw verzekeringspremie als gevolg van het volgen van een post-test training, kan het nog steeds helpen als een betere, soepelere, meer oplettende rijder die je allemaal zal helpen de kans te verkleinen dat je een claim moet indienen vanwege een ongeval.

Dit vind je misschien ook leuk...