Reizen van huis en naar je werk is niet altijd heel goedkoop. Het ligt er maar net aan hoe ver je woont van je werk en hoeveel je auto verbruikt. Je moet hoe dan ook bij je werk komen, dus is het verstandig om te besparen op de kosten hiervoor. De bedoeling is namelijk om geld te verdienen aan je werk, en niet om er geld aan uit te geven.

Leaseauto

Bij sommige werkgevers of in sommige functies kom je in aanmerking voor een leaseauto. Omdat je de auto voor je werk gebruikt, bijvoorbeeld als je veel onderweg bent voor je werk, dan heet dit zakelijke lease. Je betaalt er als werknemer wel indirect aan mee, omdat je bijtelling afdraagt, wat weer van je salaris wordt ingehouden. Ook als ondernemer maak je gebruik van zakelijke lease als je het leasecontract niet privé, maar op je bedrijf zet. Hier zitten weer financiële voordelen aan voor jou als ondernemer. Mocht je voor je werk of bedrijf tijdelijk een auto nodig hebben en je niet een langlopend leasecontract wil, dan is shortlease zakelijk ook een goede optie.

Zuinige auto

Een auto die weinig verbruikt doet wonderen voor je portemonnee. Je hoeft minder naar de benzinepomp en dat is natuurlijk erg mooi als je wil besparen op je reiskosten voor woon-werkverkeer. Of een auto zuinig is, hangt van veel dingen af. Hoe nieuwer de auto, hoe zuiniger deze vaak is in tegenstelling tot een auto van 20 jaar oud. De techniek is dan ontzettend verbeterd waarmee het mogelijk is gemaakt dat hij zuiniger is. Ook de brandstofsoort maakt uit. Een benzineauto is vaak minder zuinig dan een dieselauto, maar is daarentegen goedkoper in houderschap.