Een elektrische auto is heel duur om aan te schaffen, maar wil je wel graag een elektrische auto? Denk dan eens aan een elektrische auto leasen. Hierbij hoef je niet in een keer een groot bedrag te betalen bij de aanschaf van een auto, maar betaal je maandelijks een bedrag. Vaak lease je een auto zakelijk, maar is dit ook interessant als je ZZP’er bent? Dat lees je in deze blog!

De kosten

Wanneer je een zelfstandige zonder personeel bent, is het goed om na te denken of een elektrische auto wat voor jouw kleine onderneming is. De kosten zijn in dat geval heel belangrijk. Zorg daarom dat je alles goed op orde hebt, zodat je kunt kijken of het leasen van een elektrische auto haalbaar is voor jouw organisatie of niet. Bij het leasen van een elektrische auto betaal je minder bijtelling dan een benzine-auto. Je betaalt namelijk 4% in plaats van 22%. 

Welke mogelijkheden biedt de auto?

Als ZZP’er is het goed om hier rekening mee te houden, want je wil geen onnodige kosten maken. Wanneer je kleine stukjes rijd, is het mogelijk om een auto te nemen met een kleine actieradius. De actieradius is de afstand in kilometers hoever je kan rijden met de auto zonder deze op te laden. Wanneer je vaak lang onderweg bent en ver moet rijden, is het zinvol om voor een auto te kiezen met een grotere actieradius. Wil je de auto ook prive gebruiken? Houd hier dan ook rekening mee. Als je bijvoorbeeld kinderen hebt, is het niet handig om een auto aan te schaffen waar maar 2 personen in kunnen zitten. Kijk ook goed naar de kosten die erbij kunnen komen, zoals de oplaadkosten. Maar bekijk ook de mogelijkheden die er zijn om de auto op te laden. Rijd je vaak naar klanten, dan is het belangrijk dat hier een oplaadpaal in de buurt staat. Of je nou rijdt in een Volkswagen, een Hyundai of een BMW i3? Dat maakt helemaal niet uit, iedereen heeft zijn eigen favoriet op het gebied van automerken.