Een fietsparkeersysteem: welke opties zijn er?

Wanneer je een bedrijf hebt, een instantie, een overheidsgebouw of andersoortige plek waar veel mensen komen, dan is er een ding dat veel over het hoofd wordt gezien: een fietsenstalling. Welk fietsparkeersysteem je ook kiest, het is in ons land bijna verplicht om een plek voor de stalen ros te faciliteren. Ben jij verantwoordelijk voor het faciliteren van zo’n plek? Dan is het goed om  te weten dat er veel opties zijn.

Fietsparkeersysteem

De verschillende soorten fietsparkeersystemen

Zoals je nu weet, is er dus meer dan een enkel fietsenrek om uit te kiezen. Er zijn een heleboel soorten fietsenstallingen voor allerlei gelegenheden, plekken en soorten fietsen. Welke jij moet hebben, hangt van een aantal factoren af:

  • hoeveel personen gaan er gebruik maken van de stalling?
  • welk soort fietsen wordt er opgeslagen? (regulier of bakfiets, fiets met krat of iets anders)
  • waar komt de stalling te staan en onder welke omstandigheden?

Houd rekening met het weer

Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een fietsenstalling die overdekt is. Zo’n fietsparkeersysteem lijkt overbodig maar dat is het niet wanneer er geen andere mogelijkheid is om te schuilen in de buurt. Wanneer iemand de fiets pakt en nog even de telefoon wil wegstoppen of muziek op wil zetten dan is het natuurlijk wel zo fijn als je niet doorweekt raakt voor je überhaupt opgestapt bent. Daarvoor is zo’n afdak ideaal.

Soort fietsen

Het is iets waar je niet snel aan denkt: de verschillende soorten fietsen. Normale stadsfietsen passen in zowat alle stallingen. Maar zoek jij een stalling voor bijvoorbeeld fietsen met krat of bezorgfietsen? Dan bestaat er een kans dat deze te groot zijn voor reguliere fietsenstallingen. Daar moet je dus een ander fietsparkeersysteem voor hebben. Dat geldt ook voor bakfietsen, transportfietsen en meer.

Dit vind je misschien ook leuk...