Er zitten vele voordelen aan het leasen van een auto. Tegenover het aanschaffen van een auto is leasen een stuk goedkoper en het geeft de mogelijkheid om nieuwe modellen uit te proberen. Voor mensen die maar tijdelijk een auto nodig hebben, is shortlease de perfecte oplossing. Duurt een project van het werk bijvoorbeeld maar een paar maanden? Dan is shortlease zakelijk goed te gebruiken. In deze blog worden alle voordelen van shortlease zakelijk uitgelegd en wanneer het handiger is om een auto te (short)leasen tegenover een auto huren.

Shortlease zakelijk

Bij shortlease van een auto wordt de wagen voor een korte termijn met flexibele voorwaarden geleaset. Na een maand kan er al opgezegd worden als de auto niet meer nodig of gewenst is. Wanneer dit gaat om zakelijke wagens, wordt er gesproken van shortlease zakelijk.

Er zitten vele voordelen aan zakelijk shortlease van een auto. Het is bijvoorbeeld perfect voor wanneer een project niet al te lang gaat duren, zoals al eerder genoemd. Ook kan het voordelig zijn wanneer een werknemer in de proeftijd een auto nodig heeft of wanneer er een tijdelijke medewerker is. Het contract van de auto kan gemakkelijk opgezegd worden wanneer de medewerker niet meer in dienst is. Daarnaast kan shortlease goed gebruikt worden voor vakantieperiodes die langer zijn dan twee tot drie weken. Veel mensen vinden het ook leuk om verschillende modellen uit te proberen, om de beste auto te vinden.

Shortlease versus huren

Nu wordt er misschien afgevraagd wanneer de voorkeur gaat naar shortlease of naar het huren van een auto. Shortlease biedt veel flexibiliteit en geen extra kosten, zoals onderhouds- of investeringskosten. Dit is altijd fijn voor zzp’ers of wanneer een bedrijf net gestart is. Omdat een shortlease auto niet gekocht wordt, en dus geen eigendom is, komt het niet op de balans te staan. Shortlease werkt dus erg goed voor bedrijven die hun financiële risico’s zo laag mogelijk willen houden.

De voorkeur tussen shortlease en huren zit in de tijd van hoelang de wagen nodig is. De grens ligt op ongeveer drie weken. Shortlease wordt aanbevolen als een wagen gebruikt moet worden tussen de drie weken en twaalf maanden. Huren is over het algemeen handiger als het gaat om een paar dagen tot drie weken. Wanneer een auto nodig is voor langer dan twaalf maanden, is longlease misschien iets handiger om te doen. Bij het kiezen tussen shortlease, huren en longlease is het daarnaast belangrijk om te letten op de mate van flexibiliteit die gewenst is. Longlease is bijvoorbeeld niet erg flexibel, wat niet iedereen even fijn zal vinden.