Tegenwoordig zijn steeds meer mensen bewuster bezig met het milieu. Dit heeft voornamelijk te maken met de recent uitgebrachte rapporten over het klimaat. Hieruit blijkt namelijk dat de hoeveelheid koolstofdioxide invloed heeft op de het klimaat en de leefbaarheid van de aarde. Hierdoor komen er steeds meer emissieloze initiatieven. Eén van deze initiatieven is het E-Chopper rijden

E-chopper

Waar moet ik rekening mee houden als ik E-Chopper wil rijden?

Ben je van plan om binnenkort een rondje op een E-Chopper te rijden? Dan is het belangrijk om rekening te houden met de wet- en regelgeving van dit voertuig. Met een E-Chopper heb je namelijk te maken met dezelfde regels als bij een snorfiets. Dit houdt in dat je minimaal 16 jaar oud moet zijn. Daarnaast is het verplicht om in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs.

Geen helm op het voertuig

Doordat het voertuig onder dezelfde wet valt als de snorfiets, is het niet verplicht om een helm te dragen. Dit is vooral prettig als het lekker weer is en als je hiervan wilt genieten. Daarnaast vinden erg veel mensen het dragen van een helm irritant, zeker wanneer zij een rondje rijden door de natuur. Naast dat het mogelijk is om een rondje door de natuur te rijden, kun je er natuurlijk ook voor kiezen om een rondje door een grote stad te maken.