De voordelen van een auto GPS tracker

Werkt u bij een transportbedrijf? Of is het transport een groot onderdeel van de bedrijfsvoering? Dan weet u vast hoe lastig het is om het logistieke proces in goede banen te leiden. Gelukkig bestaat er een auto GPS tracker. Track and trace stelt u in staat om alle bedrijfsvoertuigen en werknemers op afstand te volgen. Hierdoor bent u in staat om makkelijker operationele beslissingen te nemen, kosten te besparen en klanten goed te bedienen. In dit artikel gaan we verder in op de voordelen van een auto GPS tracker en de werking hiervan. 

Hoe werkt een auto GPS tracker?

Vroeger was men niet in staat om via een eenvoudige manier overzicht te houden van de voertuigen op de weg. Het was onmogelijk om direct te weten waar de wagens zich bevinden of hoelang ze over een bepaald traject rijden. Tegenwoordig is dat anders dankzij de auto GPS tracker. Deze track and trace bestaat uit een software en een hardware. De hardware (een klein kastje) wordt gemonteerd in de auto onder het dashboard zodat het uit het zicht is. Via de fleet management software kan de logistieke manager alle voertuigen live volgen in een handig overzicht. Tevens heeft hij inzicht in het brandstofverbruik en de duur van de ritten. Ook kunnen de ritten achteraf worden bekeken. Zo kan de logistieke manager verbeteringen in de routes aanbrengen. 

Onkosten verminderen

De GPS tracker geeft u dus handige inzichten, waardoor u de mogelijkheid krijgt om de kortste route te vinden. Hierdoor kunt u zowel op brandstof besparen als personeelskosten. Tevens kunt u in sommige gevallen een korting aanvragen op de premie. Dankzij het volgsysteem kunnen chauffeurs veiliger rijden en dat werkt dus in het voordeel. 

Duurzamer rijden 

Doordat u de kortst mogelijke route kunt vinden met behulp van het auto volgsysteem bespaart u niet alleen op de brandstofkosten, maar rijdt u ook een stuk zuiniger. Dat past helemaal bij deze tijd! De overheid vraagt bedrijven om steeds duurzamer te ondernemen. Een auto GPS tracker maakt het duurzaam rijden voor u een stuk makkelijker.

Diefstalbeveiliging

Ook krijgt u de mogelijkheid om het voertuig te beveiligen met een auto GPS tracker. Wanneer de auto gestolen wordt, dan bent u in staat om snel te handelen en dit door te spelen naar de politie. 

Klantenmanagement 

Een van de grootste voordelen is toch wel dat u duidelijkheid kunt bieden naar uw klanten. Wanneer een klant opbelt om te vragen hoe laat zij de levering kunnen verwachten kunt u een precies antwoord geven. De live locaties van het hele wagenpark zijn namelijk super actueel. 

Files vermijden 

Ook heeft de auto GPS tracker een groot voordeel voor de medewerkers. Het systeem berekent altijd de snelste route waardoor files gemeden kunnen worden. Hierdoor kan de chauffeur lekker doorrijden, komt hij op tijd aan bij de klant en is op tijd weer klaar met zijn werkdag. 

Dit vind je misschien ook leuk...