In de wereld van de fietsen zijn talloze verschillende fietsen te vinden waar je uit kan kiezen. Een van de meest markante fietsen van deze tijd is toch wel de elektrische plooifiets. Nu zal je je misschien afvragen wat een elektrische plooifiets is en wat je er mee kan? Nou daarover zal je na het lezen van deze blog veel meer te weten zijn gekomen.

Wat is een elektrische plooifiets?

Je kent allemaal de vouwfiets wel. De elektrische plooifiets is zo een vouwfiets, maar dan elektrisch. In deze tijd is de elektrische fiets erg in trek. Het is dan ook niet zo gek dat er zelfs een plooi- of vouwfiets op de markt gekomen is die elektrisch aangedreven wordt. Een elektrische plooifiets is makkelijk mee te nemen naar je werk, of als je met het openbaar vervoer moet reizen. Of als je op vakantie gaat. Zo een plooi fiets neemt dan niet veel ruimte in en is ook makkelijk mee te nemen. Een plooifiets is vaak licht van gewicht.

Wat zijn de voordelen van een elektrische plooifiets?

Met een elektrische plooifiets wordt het leven voor op de fiets een stuk aangenamer en makkelijker. Er zitten dan ook een aantal voordelen aan het hebben van een elektrische plooifiets.

De voordelen op een rijtje:

·        Een elektrische plooifiets gaat een flink stuk sneller als een normale fiets. Met veel mindere moeite is het veel makkelijker om een hoe snelheid te bereiken op de elektrische plooifiets. Het motortje op de fiets zorgt daar voor. Wanneer je grotere afstanden moet fietsen komt dat motortje echt wel goed uit.

·        Het formaat van een elektrische plooifiets is erg compact, dit komt doordat je de fiets op kan vouwen of plooien. Hierdoor zal je zien dat er maar weinig ruimte voor nodig is om deze elektrische plooifiets mee te nemen. Het is een ideale fiets voor pendelaars en om mee te nemen op vakantie.

·        Een elektrische plooifiets is makkelijk overal mee naartoe te nemen. Door dit gemak hebben veel mensen interesse in een elektrische plooifiets. Het vouwen of plooien is heel snel en makkelijk voor elkaar te krijgen. Dat maakt dat hij makkelijk in een taxi, trein of bus meegenomen kan worden.

·        Nog een voordeel van de elektrische plooifiets is het lichte gewicht van e fiets. Dit is een van de grootste pluspunten van de fiets. Hij is dan niet alleen klein om mee te nemen, maar door zijn lichte gewicht is het ook nog eens makkelijk om hem te dragen als je bijvoorbeeld met het openbaar vervoer aan het reizen bent.

Waar kan je een elektrische plooifiets kopen?

Voor het meest uitgebreide assortiment aan elektrische plooifietsen ben je aan het juiste adres bij https://vansprint.be/. Dit is een winkel beheerd door Nederlanders die ook van fietsen houden. Maar dan wel onder alle omstandigheden. Doordat een elektrische plooifiets zoveel gemakken heeft kom jezelf in je vergadering aan zonder bezwete oksels en nare geurtjes. Het gemak waarmee je je kan verplaatsen op en elektrische fiets zal je heel erg verbazen wanneer je een proefrit maakt op een van de beschikbare modellen. Wees gewaarschuwd, want eenmaal een elektrische fiets geprobeerd is nooit meer een andere normale fiets gebruiken.