De Bmw chiptuning van jouw BMW

Door middel van een BMW chiptuning kun je op een snelle en veilige manier meer vermogen en trekkracht uit jouw BMW verkrijgen. Een BMW tuning stage 1 is geschikt voor alle BMW modellen die geen mechanische aanpassingen hebben ondergaan.

Wat maakt stage 1 veilig?

Een BMW chiptuning wordt verzorgd door specialisten die gebruik maken van speciale apparatuur. Alle parameters in de software worden zodanig afgesteld dat er binnen de veiligheidsmarges gewerkt wordt die gereserveerd zijn bij BMW. Door middel van chiptuning zal er diep in de software van de BMW worden getreden op deze manier kunnen deze reserves op een optimale manier worden benut wat resulteert in meer vermogen en koppel. Bij de oudere E series die niet over een turbo beschikken is het rendement van de tuning echter wel lager.  

BMW chiptuning

De tuning van de automaatbak van jouw BMW 

Als jouw BMW beschikt over een automaatbak is het aan te raden dat deze met de tuning mee gechipt wordt zodat de automaatbak de overbrengingen beter aankan. Als je wenst dat de automaat met te tuning mee gechipt wordt zal dit voor de tuning aangeven moeten worden en zullen hier wel extra kosten voor worden gerekend. Het voordeel van deze tuning is wel dat de levensduur van de automaat wordt verlengd en je prettiger kunt rijden. 

Een efficiënter verbranding 

Het is naast de normale chiptuning ook mogelijk om jouw auto af te stellen zodat deze minder brandstofverbruik. Door de Eco tuning zal er een betere en volledigere verbranding plaatsvinden in de motor. Dit zal resulteren in een lager brandstofverbruik. 

Dit vind je misschien ook leuk...