Beter opletten in het verkeer doe je zo!

Iedereen heeft weleens een onoplettend momentje in het verkeer. En dit kleine onoplettende momentje kan je zomaar eens fataal zijn. Het is daarom belangrijk om altijd goed op te letten in het verkeer. Wat kun je doen om ervoor te zorgen dat je altijd scherp aan het verkeer deelneemt? Lees hieronder een aantal bruikbare tips. Zoek je nog een rijschool? Bezoek de website van deze rijschool in Zwolle

Laat je niet afleiden

Het kan een gezellige boel worden in je auto. Het kan zijn dat je gezellige bijrijders hebt waar je veel plezier mee hebt. Het is belangrijk om je niet af te laten leiden. Als je bijvoorbeeld naast je of achter je kijkt, dan weet je even niet wat er aan de andere zijkant of aan de voorkant gebeurd. Kijk dus altijd voor je en zorg ervoor dat je bijrijders niet te wild worden of teveel van je aandacht vragen. Meepraten in een gesprek kan natuurlijk altijd, maar je moet wel goed op de weg kunnen letten. 

Ramen schoon houden

Als je vieze ramen hebt, dan wordt het moeilijk om goed voor je te kijken. In de winter is het belangrijk om je ruiten goed te krabben voordat je op pad gaat. In de zomer kan er stof opwaaien en je autoramen kunnen aan de voor- en achterkant behoorlijk vies worden. Zorg dus ten alle tijde dat je ramen schoon zijn. Het is ook geen gezicht die vieze ramen, toch?

Daadkrachtig anticiperen

In het verkeer moet je keuzes maken. Je moet kiezen of je voor een bepaalde auto gaat of dat je wacht. Constant moet je dit soort keuzes maken. Je moet dus niet aarzelen. Het is belangrijk om een goed inschattingsvermogen te hebben. Als je goed uitgerust bent, kun je beter opletten. Als je beter oplet, anticipeer je ook beter in het verkeer. 

Gebruik je spiegels

Tijdens de rijlessen wordt dit je natuurlijk al wel verteld. Maar veel mensen kijken veel te weinig in de spiegels. Het is heel belangrijk je precies weet wat er om je heen gebeurd in het verkeer. Kijk daarom af en toe in je spiegels. 

Succes met het veilig deelnemen aan het verkeer!

Dit vind je misschien ook leuk...