Bedrijfsautoverzekering: type verzekeringen

Een goede bedrijfsautoverzekering afsluiten is erg belangrijk. Zo’n verzekering is ook verplicht als de wagen op de balans van je onderneming te vinden is. Dit betekent dat juridisch en belastingtechnisch de auto als bezit van de zaak wordt gezien. Er zijn verschillende verzekering mogelijk en dit is ook weer afhankelijk van hoe jij de auto gebruikt. Benieuwd naar welke situatie bij jou past? Lees dan gauw verder!

Type verzekeringen

Je hebt vast wel eens van de termen wettelijke aansprakelijkheid (WA), beperkt casco (WA+) en volledig casco (allrisk) gehoord. Deze moet je ook afsluiten bij een personenauto, maar gelden ook voor zakelijke auto’s. Je bestelwagen moet dus ook minimaal WA verzekerd zijn.

Wettelijke aansprakelijkheid

Deze basisverzekering is dus verplicht. Hiermee ben je alleen verzekerd voor de schade die je bij iemand anders of de spullen van diegene. Je bent dus niet verzekerd als er wat met jou of met jouw auto gebeurt. Vaak wordt dit type verzekering afgesloten voor bedrijfsauto’s die al wat ouder zijn of al in slechtere staat.

Beperkt casco

Met deze verzekering ben je meer verzekerd. Dit is dan dus ook een aanvulling op de WA. Deze dekking beschermt en verzekert je tegen schade door brand, explosies, aanrijdingen (met dieren), ruitenschade, noodweer en diefstal. Maar niet voor schade die jij hebt veroorzaakt bij je eigen wagen. Deze dekking wordt aangeraden voor al wat oudere wagens, maar die nog wel steeds vol prima in gebruik zijn.

Volledig casco

Hiermee ben je voor alle bovenstaande aspecten verzekerd en daarnaast ook voor schade die je bij jezelf aanricht. Ook ben je nu verzekerd als je bijvoorbeeld ter water raakt en overige schadeoorzaken van buitenaf. Deze verzekering sluit je meestal af als je een nieuwe bestelauto hebt.

Overige verzekeringen

Naast één van de bovenstaande verzekeringen kan je ook nog extra dekkingen afsluiten. Bijvoorbeeld een schadeverzekering voor inzittenden, waarbij de schade vergoed wordt die jij en alle inzittenden oplopen als gevolg van een ongeval. Ook bestaat er een ongevallenverzekering en een rechtsbijstandverzekering om geschillen te verhelpen die zijn ontstaan door een ongeval. Vaak is het dan niet duidelijk wiens schuld het ongeval was. De rechtsbijstandverzekering zorgt dan voor juridische ondersteuning.

Zoek je nog een passende bedrijfsautoverzekering of wil je graag verschillende dekkingen en verzekeraars vergelijken? Kijk dan op de website van 123bestelautoverzekering.nl.

Dit vind je misschien ook leuk...