Een auto leasen regel je gemakkelijk online

Er zijn veel verschillende omstandigheden waardoor je ervoor kunt kiezen om een auto te leasen. Een auto leasen is anders dan het huren van een auto. Een auto leasen doe je voor een vast bedrag per maand en de looptijd is over het algemeen één tot twee jaar. Natuurlijk kun je ook kiezen voor short lease, dan lease je een auto voor een kortere periode. Een auto leasen doe je bijvoorbeeld omdat je een nieuwe auto wilt rijden, maar niet het (volledige) aankoopbedrag op je rekening hebt staan. Een andere reden voor het leasen van een auto kan zijn dat je geen zin hebt in gedoe. Met het leasen van een auto weet je iedere maand precies waar je aan toe bent.

Een auto leasen voor zakelijk of privé

Dat kan allebei. Ook als je ZZP-er bent! Kies je voor een Full Operational Lease-constructie, dan zit alles bij de leaseprijs inbegrepen. Denk dan aan je verzekeringen, de wegenbelasting, het onderhoud, vervangend vervoer bij schade (die langer dan 24 uur duurt om te repareren), pechhulp en zelfs banden. Je moet dan alleen zelf nog even tanken. Met de zeer zuinige auto's van tegenwoordig moet dat geen enkel probleem zijn. Je kunt ieder model kiezen dat je wilt en ook de kleur en de uitvoering is aan jou.

Financial lease werkt net even anders

Met financial lease heb je ook een mooie auto voor de deur, maar dan een die aan het eind van de looptijd ook echt van jou is. Zodra je de eerste termijn hebt voldaan ben je economisch eigenaar van de auto. Heb je de slottermijn voldaan? Dan ben je ook juridisch eigenaar van de auto. De auto is ook direct je onderpand bij de bank. Dat is dus goed geregeld! Met financial lease betaal je een vast bedrag per maand, maar dat is alleen voor de auto. Alle andere zaken moet je zelf regelen.

Kies de auto die bij je past

Heb je een baan waarbij je in een net pak klanten moet bezoeken of heb je een klus-, hondenuitlaat- of glazenwassersbedrijf? Dan heb je niet precies dezelfde auto nodig. Soms is een high class personenauto precies wat je nodig hebt en soms is een bedrijfsbusje het vervoermiddel voor jouw bedrijf. Het is dus belangrijk dat je voor je een auto leasen gaat goed bepaalt wat voor auto jij nodig hebt. Ga je er ook privé in rijden? Zorg dan dat je voldoende ruimte hebt voor je kinderen inclusief de kinderzitjes!

 

Dit vind je misschien ook leuk...